26 33 33 70   info@muskelcentrum.dk

Fysiurgisk massage

Den individuelle og personlige briksmassage, hvor massøren virkelig har mulighed for at gå i dybden med et specifikt problem eller give en dybtgående massage på en kropsdel; alt efter medarbejderens ønske.

Teknik
Teknikken er udviklet i begyndelsen af 1900-tallet i samarbejde mellem læger fra Stockholms Universitet og svenskeren Per H. Ling, der udviklede et omfattende gymnastikprogram baseret på en udstræknings- og afslapningsteknik, der giver afspænding og en indgående forståelse for musklernes funktion.

Fysiurgisk massage fokuserer som gymnastik-programmet på at få bevægelsesapparatet (muskler, sener og led) til at fungere optimalt. Kroppen opfatter den fysiurgiske massage, som om man foretager en effektiv gymnastik, udstrækning og afslapning og dermed afspænding.

Massagen er dybtegående og fri for ubehag af nogen art. Slap af og fortæl, hvis det gør ondt. "Det skal IKKE gøre ondt, før det gør godt!"

Muskulatur Frederiksberg Sportsklinik massage sportsmassage fysiurgisk massage
Vores muskler ligger i flere lag. På musklerne sidder sener, som er tilhæftet på knoglerne. (For at undgå friktionsmodstand og irritation af huden påføres der et tyndt lag olie ved massagen.) Hvis det gør ondt under massagen, bliver det ubehageligt, og så spænder man automatisk i musklerne. Når musklerne spændes, bliver de hårde, hvilket gør det svært at massere de nederst liggende muskellag.

Blod cirkulation
Hvis en muskelgruppe overanstrenges trækker den sig sammen i protest, og derved kommer der ikke den fornødne blodcirkulation til musklerne. Massagen hjælper blodet hurtigere rundt i kroppen. Frederiksberg Sportsklinik øget blodgennemstrømning og cirkulation efter fysiurgisk massage og anden behandling

Derfor er det vigtigt, at massagen ikke gør ondt, så man spænder i musklerne. Når det sker, er det vanskeligt at øge blodcirkulationen, hvilket er nødvendigt for at frigøre de affaldsstoffer, som muskulaturen indeholder.

Blodet indeholder blandt andet to typer blodlegemer:

1. Røde blodlegemer - transporterer ilt m.m.
2. Hvide blodlegemer - bekæmper bakterier og infektioner.


Evt. følgevirkninger
Massagen frigører en del affaldsstoffer fra musklerne. Disse affaldsstoffer ledes ud af kroppen via urinvejene, og derfor er det vigtigt at drikke meget vand efter massagen - mindst 1-1½ liter. (Bliv derfor ikke forskrækket, hvis urinen er lidt mørkere end normalt efter massagen).

Psykologisk påvirkning
Massage under psykologisk påvirkning som stress eller stress-lignende tilstande kan medføre reaktioner som f.eks.:

  • fornemmelse af stilhed
  • eftertænksomhed
  • glæde kan opstå efter massagen

(- sådanne reaktioner er meget normale).


Ømhed
Der kan opstå en smule ømhed i muskulaturen 1 eller 2 dage efter behandlingen. Dette skyldes, at muskler, sener og senetilhæftninger er gennemarbejdede (- reaktionen er ganske ufarlig og meget normal).